Αφυγραντηρες

Αφυγραντήρες

Η ολοκληρωμένη έξυπνη σειρά αφυγραντήρων Inventor, παρέχει τις λύσεις για οποιοδήποτε πρόβλημα υγρασίας στο χώρο σας. Οι έξυπνοι αφυγραντήρες Inventor, μπορούν να ικανοποιήσουν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες χαρίζοντας ένα υγιεινό και καθαρό περιβάλλον, απαλλαγμένο από υγρασία.Τι να προσέξω πριν την αγορά αφυγραντήρα;

Πόσα λίτρα πρέπει να είναι ο αφυγραντήρας που θα αγοράσω;
Για την επιλογή των λίτρων του αφυγραντήρα που θα αγοράσουμε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τους παρακάτω παράγοντες:
  • Τα τετραγωνικά του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε.
  • Τη μόνωση που έχει ο χώρος μας και αν παρουσιάζει προβλήματα υγρασίας στους τοίχους (πχ. μούχλα κλπ)
  • Το επίπεδο υγρασίας που έχει η περιοχή στην οποία βρίσκεται το σπίτι
  • Η επικοινωνία των χώρων μεταξύ τους, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο για το αν θα επιλέξουμε έναν ή περισσότερους αφυγραντήρες

    Ένας γενικός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθούμε σχετίζεται με τον ανεμιστήρα του αφυγραντήρα, ο οποίος μπορεί να καλύψει τουλάχιστον 4-5 φορές τον αέρα του χώρου μας μέσα σε 8-10 ώρες λειτουργίας.

Πως λειτουργεί ένας αφυγραντήρας με Συμπιεστή;

Η αρχή λειτουργίας των αφυγραντήρων με συμπιεστή είναι παρόμοια με την λειτουργία εκείνη των κλιματιστικών μηχανημάτων. Ο υγρός αέρας του χώρου περνάει μέσα από το ψυκτικό στοιχείο του αφυγραντήρα. Εκεί υγροποιείται η υγρασία του αέρα και συγκεντρώνεται στο δοχείο συμπυκνωμάτων. Εν συνεχεία, ο αέρας περνάει από ένα δεύτερο θερμαντικό στοιχείο και αφού η θερμοκρασία φτάσει στα αρχικά επίπεδα επιστρέφει στο χώρο. Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή αποτελούν την απόλυτη λύση για καταπολέμηση της υγρασίας άμεσα και αποτελεσματικά, εξασφαλίζοντας μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Χάρη στο μεγάλο εύρος ικανότητας αφύγρανσης που προσφέρουν, έως και 50l/h, συμβάλλουν ενεργά στη μείωση του κόστους θέρμανσης παρέχοντας ιδανικές συνθήκες στον χώρο σας.

Πως λειτουργεί ένας αφυγραντήρας Desiccant με Ζεόλιθο - χωρίς Συμπιεστή;

Το κύριο εξάρτημα των αφυγραντήρων χωρίς συμπιεστή (desiccant) με ζεόλιθο είναι ο δίσκος ζεόλιθου ο οποίος περιστρέφεται με χαμηλή ταχύτητα. Ο υγρός αέρας του χώρου περνάει μέσα από το δίσκο, ο οποίος χάρη στο αφυγραντικό υλικό συγκρατεί την υγρασία. Για να απομακρυνθεί η υγρασία από το δίσκο, ένα μέρος του αέρα περνάει μέσα από μία ειδική διάταξη και αφού θερμανθεί μέσω μιας αντίστασης, περνάει από το δίσκο και απορροφά την υγρασία που έχει συγκεντρωθεί σε αυτόν. Τέλος, ο αέρας καταλήγει σε έναν εναλλάκτη όπου η υγρασία που έχει απορροφηθεί, συμπυκνώνεται και καταλήγει στο δοχείο νερού της συσκευής. Ταυτόχρονα με την αφύγρανση, οι αφυγραντήρες Desiccant ενισχύουν και τη θέρμανση στον χώρο, αφού αυξάνουν τη θερμοκρασία που επικρατεί σε αυτόν λόγω της εξαγωγής θερμού αέρα (10°C έως 12°C πιο ζεστός από τη θερμοκρασία του δωματίου). Επωφεληθείτε από τη τεχνολογία Desiccant - χωρίς συμπιεστή και εξασφαλίστε αθόρυβη λειτουργία και αποτελεσματικότερη αφύγρανση σε χώρους με ελλιπή ή και χωρίς θέρμανση.

Τι είναι η λειτουργία "Έξυπνη Αφύγρανση" και σε τι μας ωφελεί;

Κατά την επιλογή της λειτουργίας "Έξυπνη Αφύγρανση", ο αφυγραντήρας επιλέγει μόνος του το ποσοστό υγρασίας που θα πρέπει να επιτύχει στο χώρο λαμβάνοντας υπόψη του τις ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας του χώρου. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άνεσης με τον πλέον οικονομικό τρόπο και την χαμηλότερη κατανάλωση.

Γιατί χρειάζομαι αφυγραντήρα με λειτουργία "Στέγνωμα Ρούχων";

Η ατμόσφαιρα κατά τους χειμερινούς μήνες περιέχει υψηλό ποσοστό υγρασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ρούχα να στεγνώνουν πολύ δύσκολα και έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Η χρήση ενός απλού αφυγραντήρα μπορεί να στεγνώνει τα ρούχα, αλλά αν λειτουργήσει για παραπάνω ώρες, τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό. Τα ρούχα θα στεγνώσουν σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό που θα δυσκολεύουν ακόμα και στο σιδέρωμα. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να καλύψουν οι αφυγραντήρες Inventor. Με την ειδική λειτουργία Στεγνώματος Ρούχων που διαθέτουν, στεγνώνουν τα ρούχα με τον πιο κατάλληλο και ιδανικό τρόπο, εξασφαλίζοντας ευωδιαστά και καθαρά ρούχα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι οικονομικότερο να στεγνώνουν τα ρούχα μου με τη χρήση αφυγραντήρα;

Τους χειμερινούς μήνες που η ηλιοφάνεια είναι σχετικά περιορισμένη και η εξωτερική υγρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, το στέγνωμα των ρούχων δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Η χρήση εναλλακτικών μεθόδων παρίσταται αναγκαία. Τα στεγνωτήρια ρούχων είναι μία εναλλακτική λύση, αλλά η μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση που έχουν όπως επίσης και η φθορά που προκαλούν στα ρούχα λόγω τον υψηλών θερμοκρασιών που ανεβάζουν, τα καθιστούν μία ιδιαιτέρως ακριβή λύση. Αντίθετα οι αφυγραντήρες είναι συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χάρη στα ειδικά προγράμματα που διαθέτουν, πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.

Αναβαθμίζεται ποιοτικά ο αέρας του εσωτερικού χώρου με τη χρήση του αφυγραντήρα;

Η υγρασία σε ένα χώρο εκτός από το αίσθημα δυσφορίας που προκαλεί, συμβάλει και στην ανάπτυξη διαφόρων βλαβερών για την υγεία μικροοργανισμών. Γι’ αυτό το λόγο συνιστάται να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση της υγρασίας και ιδιαίτερα η χρήση αφυγραντήρων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε ιδανικά επίπεδα υγρασίας και να απολαύσετε καθαρό και υγιεινό αέρα στο χώρο σας.

Γιατί να έχω ιονιστή και αφυγραντήρα μαζί;

Ο συνδυασμός αυτών των δύο συσκευών προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα αέρα στο χώρο. Από την μία ο αφυγραντήρας απομακρύνει την υγρασία και μαζί όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει και από την άλλη, ο ιονιστής με τα ειδικά φίλτρα που διαθέτει, απομακρύνει σκόνη, βακτηρίδια και δυσάρεστες οσμές προσφέροντας ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης για τους ανθρώπους που ζουν μέσα στο χώρο.

Συμβάλει στη θέρμανση του χώρου ένας αφυγραντήρας;

Με τη χρήση του αφυγραντήρα επιτυγχάνουμε βελτίωση στην αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναλυτικότερα, η σχετική υγρασία ενός χώρου έχει άμεση σχέση με την αίσθηση της θερμοκρασίας που αντιλαμβανόμαστε. Ας δούμε ένα παράδειγμα, σε έναν χώρο με θερμοκρασία 20°C και υγρασία 70%: το ανθρώπινο σώμα αισθάνεται ότι κρυώνει, ενώ στον ίδιο χώρο με θερμοκρασία 20°C και υγρασία 45% η αίσθηση που αποκτά το ανθρώπινο σώμα είναι τελείως διαφορετική και η θερμοκρασία είναι είναι πλέον ανεκτή. Επομένως είναι φανερό ότι ο αφυγραντήρας μπορεί να μην αυξάνει τη θερμοκρασία του χώρου μας, αλλά προσφέρει καλύτερη αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου.